Vizualizare film online subtitrat

Razboiul rece / Zimna wojna 2018 5/5 (2)

Razboiul rece / Zimna wojna 2018

O poveste de dragoste pasională între doi oameni de diferite medii și temperamente diferite, care nu sunt potrivite în mod fals și totuși sunt condamnați unul la celălalt. Pe fondul războiului rece din anii 1950, în Polonia, Berlin, Iugoslavia și Paris, filmul descrie o poveste de iubire imposibilă în momente imposibile.
Primul lucru pe care trebuie să-l afirmați despre acest film frumos este că este monocrom. Atât de uimitor încât uneori simți că te afli într-o galerie foto mai degrabă decât într-un cinematograf. Calitatea cinematografiei este extraordinară datorită lui Lucas Zal.

Este, de asemenea, în format 4: 3. Nu formatul pătrat al Instagram, dar aproape.

Advertising

În zilele noastre nu văd foarte des 4: 3, dar Wes Anderson a folosit-o pentru a avea un efect imens în Grand Budapest Hotel, la fel și Lazslo Melis în Fiul lui Saul.

Este un format interesant care vă atrage. Acesta sugerează un timp înainte de cinemascop (16: 9 etc) și funcționează într-adevăr într-un cinematograf de epocă.

De data asta.

Dar, de asemenea, ea se pretează la încadrare incredibilă, cum ar fi atunci când protagonistul nostru de sex feminin plutește într-un râu treptat dispărând din împușcat, iar mai târziu în film, când protagoniștii principali părăsesc un autobuz și pleacă dintr-un cadru într-o compoziție pe care Henri Cartier Breson fi mandru de.

Este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le-am văzut de mai mulți ani.

În realitate, probabil că este cea mai mare forță.

Este, dar nu este, într-adevăr, narativ condus. Mai episodic decât povestea, dar povesteste despre povestea iubirii regizorului Pawel Pawlikowski, îndrăgită de fundalul războiului rece din Polonia natală.

Este destul de sordid într-un fel (mama lui a fost abuzată de tatăl ei ca un copil), dar fără nimic șocant să vadă.

Imaginați-vă, da.

Cei doi conducători (Joanna Kulig și Tomasz Kot) sunt minunați. Brooding, frumos (deși neconvențional) și real.

Lucas Zal se distreaza foarte mult pe trei lucruri particulare. Mulțimile. Amazing, Secvențe de Dans. Uimitor. Joanna Kulig (conducătorul). Uimitor.

În special, Joanna Kulig are o performanță deosebită. Nu este una care să-i arate bucuria în viață. Sullen ar spune cel mai mult. Dar este o performanță imensă.

Este o poveste de dragoste, pusă în fața provocărilor pe care Polonia Războiului Rece le-a pus în fața oamenilor de credință artistică, în care doctrina comunistă a făcut creativitatea foarte dificilă.

Ceea ce realizează Pawel Pawlikowski este o bucată de chef de exemplificare, cu adevărat detaliată.

Și este muzical.

Am fost în mod constant îndreptată spre compararea cu La La Land, totuși este așa NU La La Land. Parțial e la Kulig care împărtășește aspectul neortodox (frumusețea) Emma Stone. Parțial este încadrarea lui Zal.

Iar muzica fuzionează de la folclorul țării polonezi la jazzul de subsol francez (la care La La Land ar fi fost atât de confortabil).

Acesta este un pantof de nominalizare la Oscar. Este absolut genial.

Și, la 88 de minute, cu siguranță nu-și așteaptă bine.

Bravo!

Un drept 10 de la mine.

Voteaza filmul

Dec 17, 2018 - Postat de admin - Niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *