Vizualizare film online subtitrat

Primul om pe Luna 2018 First man 5/5 (2)

Primul om pe Luna 2018 First man

Un biopic despre viața legendarului american astronaut Neil Armstrong din 1961-1969, în călătoria sa de a deveni primul om care merge pe lună. Explorând sacrificiile și costurile pe națiune și pe Neil, în timpul uneia dintre cele mai periculoase misiuni din istoria călătoriei spațiale.
Scena de deschidere vă va lua respirația. Nu cred că o singură celulă din corpul meu a furat pentru o perioadă solidă de cinci minute când l-am văzut pe Neil Armstrong (Ryan Gosling) luptându-se pentru a-și menține ambarcațiunile să plutească în spațiu. Scena este spectaculoasă vizuală și în orice sens de execuție a filmului. Este, de asemenea, un pic înșelătoare.

Restul filmului, în afară de aterizarea lunii, este remarcabil de îmblânzit. E liniște. Nu există practic izbucniri puternice sau discursuri emoționale. Această poveste este legată de faptul că oamenii își desfășoară activitatea, îndeplinindu-și misiunile. Gosling înțelege acest lucru și joacă perfect stoicismul lui Armstrong. El este adesea un actor subevaluat, alegând să lase mișcările sale subtile și strălucirea ochilor să facă tot ce vorbește cu ceea ce iese de fapt din gura lui. Neil este la fel, cu excepția unei expresii mai puțin exterioare. El vine în mod clar dintr-o generație care nu a afișat emoții. Ei au suferit în tăcere, care fără îndoială au frustrat mulți membri ai familiei, în special soți.

Advertising

Soția lui Armstrong, Janet (Claire Foy), este un caz clasic al unui soț disperat să privească dincolo de scutul său emoțional. Ea reține în cea mai mare parte, dar frustrarea clădirii este evidentă pe tot parcursul. Când în cele din urmă dezlănțuie emoțiile ei, e surprinzătoare. Izbucnirile ei se remarcă într-un contrast atât de puternic cu tăcerea pe care o vedem din celelalte personaje. Foy este inteligent și măsurată cu fiecare alegere pe care o face, și nu se întâlnește niciodată ca un nestingherit sau prea suportiv la un punct de incredibilitate. E puternică ca un partener devotat liniștit și puternic atunci când simte nevoia de a vorbi. Căutați ca ea să-i adauge o altă nominalizare la premiul ei vine în acel moment al anului.

Cât de mari sunt și Gosling și Foy, Damien Chazelle este vedeta acestui film, la fel cum a fost și steaua fiecăruia dintre filmele sale. Nu vreau să spun asta ca pe un lucru rău. Ei sunt pur și simplu atât de pricepuți la ceea ce face, încât impactul său se evidențiază printre toate celelalte stări în filmele sale. El nu adoptă abordarea convențională a unui film spațial, care este acela de a ciocni spectatorii cu vizuale și secvențe de acțiune. Are grijă să nu exagereze aceste zone, concentrându-se în schimb asupra psihicului lui Armstrong și a vieții în afara navetei spațiale. Chazelle realizează un film personal și intim și o împușcă într-un mod creativ care folosește o varietate de opțiuni de încadrare, astfel încât detaliile să nu se simtă niciodată învechite.

Aceasta este o poveste uriașă despre care se spune la o scară deliberat de mică. Alegerea să se concentreze mai degrabă pe obiectivul lui Armstrong mai puțin captivant, decât pe lună, este riscant. Numai cei mai talentați dintre filmașii, pe care Chazelle îl are, ar putea să-l scoată. “Primul om” este o altă vitrină a măiestriei lui Chazelle. Este unul dintre cei mai buni regizori care lucrează în prezent. Faptul că acest film ar putea fi considerat, în cele din urmă, cel de-al 6-lea sau al 7-lea cel mai bun al lui Chazelle și este încă excelent, este un omagiu adus talentului său.

Voteaza filmul

Jan 10, 2019 - Postat de admin - Niciun comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *